MEB bu yıl sadece öğretmen alacak

Meb Bu Yıl Sadece Öğretmen Alacak

Milli Eğitim Bakanlığı artan öğretmen ihtiyacına yanıt verebilmek için bu yıl tüm memur alımlarını durdurarak yalnızca öğretmen kadrolarına alım yapacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı, artan ilköğretim çağı nüfusuyla birlikte giderek yükselen öğretmen ihtiyacını karşılamak için 2015 yılı içerisinde sadece öğretmen ataması yapacağını, diğer kadrolar için yapılacak taleplerin dikkate alınmayacağını açıkladı. Konuyla ilgili MEB tarafından 81 iş valiliğine duyuru gönderildi. Duyuruda, valiliklerden öğretmenlik haricindeki kadrolar için nakil ya da istifa sonra geri dönüş ve benzeri taleplerle yapılacak müracaatların dikkate alınmaması istendi. Ayrıca, 2015 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu uyarınca yapılabilecek açıktan veya nakil yoluyla toplam atama sayısı sınırının 40 bin adet olduğuna dikkat çekildi.

Buna göre, 2015 yılı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’na ayrılan kadro hakkı bakanlık tarafından sadece öğretmen alımları için kullanılacak, bakanlık bünyesine memur sıfatıyla başka hizmetler için alım yapılmayacak.

Milli Eğitim Bakanlığının açıklamasında her yıl çok miktarda öğretmen ataması yapılmasına rağmen nüfus artışı, yeni okulların açılması, emekliye ayrılan öğretmenler gibi çeşitli sebeplerle halen ciddi bir öğretmen açığı bulunduğu belirtilerek kadro sınırlılığı dolayısıyla öğretmen atamaları haricinde memur alımı yapılmayacağı ifade edildi. Eğitim öğretim hizmeti sınıfı dışında kalan memurların taleplerinin valilik tarafından olumsuz yanıtlanması ve bakanlığa yansıtılmaması istendi. Açıklamada, valiliklerden bu konuda hassasiyet göstererek zaman, insan gücü ve ekonomik kaynak israfı oluşmadan meseleyi çözmelerinin beklendiği dile getirildi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın