Erkman KPSS Soruşturmasını Sürdürecek

Erkman KPSS Soruşturmasını Sürdürecek

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Memur Suçları Soruşturma Bürosu’nda görev yaparken KPSS ve 2012’deki Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı soruşturmalarını yürüten Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman’ın görev yeri değişti.

Erkman, yeni görev yeri olan Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunda da aynı soruşturmaları yürütmeye devam edecek.

Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda geçen hafta yapılan görev dağılımı ile birlikte “Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu”nda görevlendirildi. Alınan bilgilere göre Erkman, kendisine Memur Suçları Soruşturma Bürosunda görev yaparken tevzi edilen 2010 ve 2012’deki KPSS soruşturmaları ile 6 Mayıs 2012’de yapılan Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı soruşturmasına yeni bürosunda devam edecek.

Kopya ve soruların sızdırılması iddiaları

2010 ve 2012 KPSS sınavları hakkında soruların çalındığı ve kopya çekildiği iddiaları ile ilgili soruşturma yürütülüyor. Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı da yine kopya gerekçesi ile iptal edilmişti.

Başsavcılık tarafından 2010’daki KPSS’de soruların sınav öncesinde sızdırıldığına yönelik iddialar üzerine soruşturma başlatılmış, soruşturma ileri safhalarda bazı yetkililerinin mal varlıklarını ve ÖSYM‘nin sınav sorularının hazırlanması ve basılmasını da kapsar hale gelmişti. Ayrıca dosya, Temmuz 2012 KPSS sorularının sınavdan önce sızdırıldığı iddiasını içeren bir başka soruşturma dosyasıyla da birleştirilmişti.

Suç duyurusu CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’dan

Başsavcılık, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart tarafından yapılan, 30 Mayıs 2012’deki Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavında usulsüzlük yapıldığı ve sorularının servis edildiğine yönelik suç duyurusu üzerine bu sınavla ilgili de soruşturma yürütmeye başlamıştı. Soruşturma sonucunda takipsizlik kararı verilmiş ancak ortaya çıkan yeni deliller olması üzerine geçen yıl dosya resen ele alınarak, soruşturma tekrar açılmıştı.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın