Koruma-Memuru-Alımlarında-Belirsizlik

Koruma Memuru Alımlarında Belirsizlik

Koruma memuru alımları için başvuru tarihleri hala belirsizliğini koruyor. Memur adayları merakla ve sabırsızlıkla bekliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak 2015 koruma memuru alımlarının başvuruları ve işe başlama süreci için takvim henüz belirlenmedi. Yapılan duyuruya göre 28 bin 500 yeni koruma memuru görevlendirilecek. Polisin bazı yetkilerine sahip olacak koruma memurları kimlik sorabilecek, arama yapabilecek, yakalama yapabilecek ve silah kullanabilecek. İlk etapta 28 bin 500 koruma memuru alınacak, daha sonra bu sayı toplam 50 bini bulacak. Daha sonra koruma memurluğundan polisliğe geçiş yapma olanağı da bulunuyor.

15 Şubat için alarma geçildi

Öte yandan, güvenlik güçleri Abdullah Öcalan’ın yakalanma yıl dönümü olan 15 Şubat’ta geniş çaplı ve özellikle kamu binalarına yönelik şiddet içeren eylemler yapılması olasılığına karşı alarma geçti. PKK ve KCK terör örgütleri ile bunların uzantılarının kitlesel gösteriler düzenlemeleri beklenirken, Emniyet’te tüm izinler kaldırıldı, eylem yapılabilecek illere takviye kuvvet gönderildi. Özellikle Kobane’ye komşu sınır ilçelerinde güvenli güçleri tarafından ek önlemler hayata geçirildi.

 

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın