Vergi-Müfettişlerine-Bir-Şans-Daha

Vergi Müfettişlerine Bir Şans Daha

Elenen vergi müfettişlerine Vergi Denetim Kurulu tarafından bir sınav hakkı daha verilecek. Karar Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından onaylandı.

3 yıla yakın bir eğitim sürecinin sonrasında yeterlilik sınavında başarılı olamayan 199 vergi müfettiş yardımcısına ikinci sınav hakkı verilmesi Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kabul edildi. Taslağa göre (VDK Yönetmeliği); yeterlilik sınavlarında başarı gösteremeyen ya da mazeretsiz bu sınavlara girmeyenlerden hali hazırda Bakanlık kadrolarında göreve devam edenlere, söz konusu maddenin yürürlük tarihinden başlamak üzere en az 1 yıl daha çalışmak ve bu dönemde başarılı performans göstermek şartı ile ikinci sınav hakkı veriliyor.

İkinci sınav hakkından faydalanmak isteyen kişilerin ayrıca dava açmamış, açılmış davalardan vazgeçmiş ve kanuni yollara başvurmamış olmaları gerekiyor. Bu şartın konulması ikinci sınav hakkından herkesin yararlanabilmesini kısıtlıyor. 2009’da da benzer bir uygulama yapılmış ancak herhangi bir şart koşulmamıştı.

İkinci sınav hakkı bir yandan elenen vergi müfettiş yardımcılarını sevindirirken, diğer yandan bu şekilde bir sınırlama getirilmesi bazılarında hayal kırıklığı yarattı.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın