Nisan-Ataması-İle-İlgili-Son-Gelişmeler

Nisan Ataması İle İlgili Son Gelişmeler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Haziran ayında yapılacakken öne çekilerek Nisan ayına alınan memur alımları ile ilgili açıklama yaptı.

Bakan Faruk Çelik’ten Nisan atamaları ile ilgili açıklama geldi. Haziran ayında yapılması öngörülürken erkene alınan atamalar 16 – 24 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Bakan Çelik’in açıklamasına göre, kamu kurumları 20 Mart 2015 gününe dek personel ihtiyaçlarını Devlet Personel Başkanlığı’na bildirecek. Alımlar ihtiyaca göre yapılacak.

Ocak ayında 108 ayrı dalda 15 bin öğretmen ataması yapıldı. Öğretmen adayları da Nisan’da bir atama daha bekliyor. Öğretmenlerin ek atamalarının Ağustos – Eylül aylarına sarkması da olası. Haziran ayında genel seçimlerin yapılacak olması öğretmen adaylarını umutlandırıyor. Önceki genel seçimlerde de seçimden hemen önce öğretmen ataması yapılmıştı. Öğretmen adayları 2011 genel seçimleri öncesi gerçekleştirilen 30 bin öğretmen atamasına benzer bir atamayı bu seçimlerden önce de bekliyor. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yok.

Zimmetine 6 milyon lira geçiren memura 22 yıl hapis

Öte yandan, memur adayları atama beklerken Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda bir memur, çalışanların maaşlarının ödendiği sistemin açık noktasından faydalanarak 2003 – 2011 yılları arasında 6 milyon 204 bin TL.’yi kendi hesabına geçirdiği iddiası ile nitelikli zimmet suçundan 22 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Bahsi geçen memur İ. K’nin üstün bilgisayar bilgisi ve çalışanların güveniyle havuz sistemini çözdüğü ve bordrolarda değişiklik yaptığı iddia ediliyor.

, , , ,

3 Yorum Yapılmış Nisan Ataması İle İlgili Son Gelişmeler

  1. mobilya ve iç mekan tasarım 29 Mart 2015 at 16:11 #

    Teknik öğretmen ni

  2. Teknik Eğitim 19 Mart 2015 at 00:33 #

    Teknik Eğitim nisanda 40 bin öğretmen ataması istiyoruz yeter artık bitsin bu çile değerli büyüklerimizden ricamızdır

  3. Sosyalbilgiler ve Edebiyat mağdurları 02 Mart 2015 at 15:58 #

    Sosyalbilgiler ve edebiyatçılar olarak mezun yığılmamız 50.000 evet 50 bini bulmuştur her iki bölümede toplamda 2000’i bulmayan 1800 gibi beklentilri karşılamaktan uzak bir kontejan verilmiştir nisan atamasında bu iki bölümede adaletli bir kontejan verilmelidir yine sınıf din ing pdr gibi bölümler düşük puanlarla alınacaksa nisan ataması yapılmasın 77 78 puan alan branşçılar atanamadı çok mağduruz lütfen sesimizi duyun duyurun

Bir Cevap Yazın