Özür-Grubu-Atamalarına-Başvuru-Yapılabilecek-mi

Özür Grubu Atamalarına Başvuru Yapılabilecek mi

Aday öğretmenlerin performans ile mülakata tabi olmaları için yasa değiştiren Milli Eğitim Bakanlığı, 13 ay boyunca adaylık işlemleri için herhangi bir yönetmelik çıkaramadı. Bu eksikliğin faturası ise 2014 Eylül ataması ile bakanlığımızda göreve başlayan aday öğretmenlere çıktı.

Adaylık işlemlerinde Anadolu Eğitim Sendikası olarak hukuki taraf olup Danıştay düzeyinde davamızı açıldığı belirtilirken, sorunlu bulunan adaylık işlemlerinden kaynaklanacak her türlü aday öğretmenleri mağdur edecek etkilerine de mücadele edileceği ifade edildi. Aday öğretmenlerin zamanında adaylığının kaldırılmamasından dolayı aile birliği ve diğer özür durumuna bağlı yer değiştirme haklarının engellenmesinin giderilmesinin istendiği bildirildi.

Eğitim kamuoyunun çok merak ettiği bir konuyu da bu vesileyle açıklayayım. Onun cevabını sağdan soldan soruyorlar. Stajyer öğretmenlerimiz var onlar Ağustos’taki eş durumu tayinine müracaat edebilecek miyiz? Diye soruyorlardı. Ağustos tarihi itibariyle sürecini tamamlamış olan yani adaylık sürecini bitirme aşamasına gelenler bu imkandan yararlanabilecekler” ifadelerini kullandı.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın