10-Bin-Kadro-İstiyorlar

10 Bin Kadro İstiyorlar

Atanmayı bekleyen engelli memur adayları Nisan ayında yapılacak atamalarda en az 10 bin kadro istiyor.

Ocak 2015 itibariyle ülkemizde halihazırda çalışan 36.165 engelli memur ve 24.566 boş engelli memur kontenjanı bulunuyor. Son yapılan EKPSS sınavına ise 63 bin 549 memur adayı başvurdu. Bu da memur olmak, çalışmak, hayatın içinde bulunmak isteyen engelli vatandaşların ne kadar çok olduğunu gösteriyor. Engellilerin topluma entegre edilmeleri ülkede en önemli sıkıntılardan biriyken, engelli vatandaşların istihdamı için EKPSS çok önemli bir olay.

Buna rağmen, bu yıl EKPSS tercihleri yalnızca 16 – 24 Nisan 2015 tercihleri arasında alınacak, yani engelliler için 2015 yılı sadece tek alım ile kapanacak. Bu nedenle hayal kırıklığına uğrayan engelli memur adayları mağduriyetlerinin en azından Nisan’da yapılacak alımda 10 bin kadro ayrılması ile giderilmesini istiyor.

Bu taleplerini duyurmak için örgütlenen engelli memur adayları sosyal medyada ve forumlarda gösterdikleri faaliyetlerin ardından 5 Mart 2015’te ise Ankara’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yapacak. Engelli memur adayları hak arama mücadelelerine toplumun her kesiminden destek bekliyor.

 

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın