11-Bölüm-YGS-Puanı-ile-Öğrenci-Alacak

11 Bölüm YGS Puanı ile Öğrenci Alacak

Üniversiteli olma hayali kuran ve neredeyse tüm zamanını ders çalışarak geçiren gençler 15 Mart 2015 tarihinde yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’ndan alacakları puan ile 11 tane bölüme özel yetenek sınavına girmeye gerek kalmadan tercih yapabilecekler.

Sınava girecek adayların zamanında bilgilendirilmemesi yetkili kişiler tarafından oldukça eleştirildi.

Yüksekokulda yer alan bölümlerden birini tercih etmek isteyen adaylar, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na girip gerekli olan puanı almaları yeterli olacaktır.

Ancak tercih edilmek istenen bölüm bir üniversite fakültede diğerinde ise yüksekokulda bulunması durumunda fakültede yer alan bölümü seçebilmek için Lisans Yerleştirme Sınavı’na da girmeleri gerekecek. Ancak tercih edilen bölüm yüksekokulda bulunuyor ise sadece Yükseköğretime Giriş Sınavı’na girmeleri yeterli olacaktır.

Geçen yıllarda uygulanılan özel yetenek sınavı şartı bu sene aranmayacaktır. Bu durum yüksekokullarda öğrenim görmek isteyen öğrencilerin ideallerine ulaşmasında önemli bir rol oynayacaktır.

Bu konu hakkında herhangi bir bilgilendirme yapmayan ÖSYM, uzmanlardan sonra sınava girecek olan öğrencilerin de oldukça tepkisini çekti.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın