20 Bin Öğretmen Ataması

20 Bin Öğretmen Ataması

Şubat ataması olacak mı olmayacak mı derken Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın verdiği müjdeyle öğretmen adayları biraz da olsa rahat bir nefes aldı. İsmet Yılmaz 20 Bin öğretmen alımının olacağını ve duyurunun bu hafta yapılacağını belirtmişti.

20 Bin Öğretmen Alımı

Başbakan, Maliye Bakanı ve Çalışma ve Sosyal Bakanıyla yapılan toplantı yaptıklarını belirten İsmet Yılmaz 20 Bin öğretmen alımının yapılacağını ve öğretmen adaylarına hayırlı olmasını dilediğini belirtti.

Bu açıklamanın ardından öğretmen adaylarının merak ettikleri diğer soru başlıkları da şimdiden cevap bulmayı bekliyor. Atamanın tam olarak hangi tarihte yapılacağı, alımların kadrolu mu yoksa sözleşmeli mi olacağı, öğretmen adaylarının kendi branşlarından kaç atama yapılacağı şu anda akıldaki sorular.

Kadrolu mu Sözleşmeli mi?

20 Bin öğretmen atamasının kadrolu olması öngörülmüyor. Bilineceği üzere  Bütçe kanununda belirtilen maddeye göre tüm kurumların 5 bin kadrolu atama hakkı bulunuyor. Bu bağlamda 20 Bin öğretmen atamasının sözleşmeli olarak yapılması kuvvetle muhtemel.

Atama Şubatta mı Martta mı?

Açıklama henüz gerçekleşmişken öğretmen adaylarının aklındaki bir diğer soru da atamanın hangi ayda yapılacağı. Daha kadrolar ve alımlar bile belli değilken atamanın Şubat ayında yapılması çok zor gözüküyor. Dolayısıyla 20 bin öğretmen atamasının Mart ayında yapılması bekleniyor.

Bunların dışında İsmet Yılmaz, yeni bir uygulamaya geçileceğini ve atamaların artık Temmuz ayında değil de Şubat ayında yapılabileceğini belirtmişti. Bu ayrı bir konu, fakat 20 Bin öğretmen atamasının 2017 Şubat ayında yapılması mümkün gözükmüyor.

Hangi Branştan Kaç Atama Olacak?

Her atama haberinde denk geldiğiniz ve cevabını bulmadığınız bir soru da atamanın hangi branştan ne kadar olacağı. KpssKonu.Com olarak binlerce yanıltan kontenjan haberleri ve tahminleri yapmayacağız. Bundan önceki yıllarda ve atama öncesinde yapılan hiçbir tahminle atama kontenjanları birbirini tutmamıştır. Bu yüzden sizi yanıltmak istemeyiz. Çünkü bölümün mezunlarının bakanlıklardan randevu alarak görüşmeleri, talepler, adayların kendi uğraşlarıyla dertlerini anlatarak kendi bölümlerindeki atama bekleyenleri işaret etmeleri, günün şartları, fakülteler ve bakanlık arasında yapılan kulisler ve daha buna benzer birçok sebep öğretmen atamalarını belirlemektedir.

Bunların dışında o bölümdeki öğretmen fazlalığı, ilgili bölüme ait bekleyen mezun sayısı, ilgili bölüme ait öğretmen ihtiyacı da öğretmen atamalarındaki kontenjanların belirlenmesinde etkili.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın