2010-KPSS-Mağduriyeti-Telafi-Edilecek-mi

2010 KPSS Mağduriyeti Telafi Edilecek mi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı mağdurlarının durumuna ilişkin o konuyu telafi edebilme durumu olmadığını belirtti.

Avcı, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Afyonkarahisar’da, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Kendisini coşkulu karşılayan tüm partililere teşekkür eden Avcı, 7 Haziran seçimlerine Afyonkarahisar’ın ne kadar hazır olduğunu bir kez daha görmüş olduğunu belirtti.

Bir gazetecinin 2010 KPSS’de usulsüzlük yapanların ve atanan öğretmenlerin durumları hakkındaki sorusuna Bakan Avcı, 2010 KPSS‘inde usülsüzlüklerin yapıldığı mahkeme kararı ile belirlendikten sonra haksız kazanç, makam, unvan ve görev yapanlar ayıklanacaktır.

Bunların içerisinde öğretmen, yönetici ya da farklı kamu kurumlarına yerleşenler varsa onlarda mahkeme kararları kesinleştikten sonra görevlerinden alınacaklar. Hatta haklarında farklı cezai müeyyidelerde uygulanır” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, mağdurlarla ilgili bir durum olup olmayacağına dair sorulan bir soruya ise o konuyu telafi edebilme durumlarının olmadığını, 2010 yılındaki usulsüzlük yapanları çektiğimiz zaman tekrar o sıralamayı yapabilecek verilerinde elde olmaması sebebiyle maalesef telafi imkanlarının olmadığını belirtti.

, , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın