2016 kpss ön lisans ve ortaögretim tercih kılavuzu

2016 KPSS Ortaöğretim Önlisans Tercih Kılavuzu Yayımlandı

2016 KPSS Ortaöğretim ve Ön Lisans tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı. 21 Aralık’ta kendi sitesi üzerinden tercih kılavuzunu yayımlayan ÖSYM, sonuçların açıklanmasından sonra tercih işlemlerine başlayacak.

Mezun Olunan Tablodan Başvuru

2016 KPSS sınavına giren memur adayları yalnızca mezun olduğu tablodan başvuru yapma haklarına sahiptir. Diğer başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. Adayların tercih yaparken bunları muhakkak göz önünde bulundurması gerekmektedir.

KPSS Ön lisans Ortaöğretim Tercih Başvuru Tarihleri

Tercihler 21 Aralık 2016 ile 31 Aralık 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Kılavuza aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

2016 KPSS Tercih Kılavuzu

Ortaöğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

Tercih kılavuzunun ilk sayfasında Özel Koşullar, Ortaöğretim Mezunları için Nitelik Kadroları, Ön Lisans Mezunları için Nitelik Kadroları, Lisans Mezunları için nitelik Kadroları gibi tablolara da ulaşabilirsiniz.

Nitelik Kod Sıralaması

Tercih kılavuzu yayımlandıktan sonra adayların tercih yaparken dikkat etmesi gereken bazı hususlar olduğunu da belirtelim. Alımlar nitelik kod sıralandırmasına göre yapılır. Bir bölüm için kadro açan kurum o bölümün sıralamasına dikkat ediyor. Kısaca bir kuruma ait memur olmak istiyorsanız nitelik kod sıralamasına bakmanız gerekmektedir. Kurumların istediği şartlar da göz önüne alınmalıdır. Bir kurumun kaç kişi aldığına baktıktan sonra ilk sıradakiler, nitelik kod sıralamasında başta olanlar birinci, ikinci ve takip eden sıralarda olacaktır. buna göre tercihinizi belirleyin ve ölü tercihler yapmamaya özen gösterin.

Tercihler yapılırken herhangi bir işlem ücreti ödenmeyecektir. Ayrıca Ön Lisans adayları da tercihleri beklediğinden tüm tercih işlemleri de bütün olarak yapılacaktır.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın