2016 KPSS Ortaöğretim Sınav Sonuçları

2016 KPSS Ortaöğretim Sonuçları

2016 KPSS Ortaöğretim Sonuçları, 3 Milyondan fazla aday tarafından heyecanla beklenmektedir. Bu sene rekor bir katılım olduğu 2016 KPSS Ortaöğretim sınavının hemen ardından soruları ve cevapları yayınlamış ve adaylar sınav sonuçlarını KPSS puan hesaplama sitelerinden öğrenmeye çalışmıştı.

Ancak hiçbir zaman adaylar puanlarını bu şekilde netleştiremez. Çünkü soruların tamamını aklında tutamayan adaylar, hangi soruya hangi cevabı verdiğini de bazı sorularda unutmaktadır. Bunların dışında standart sapma, hangi sorunun ne kadar doğru cevaplandığı ve adayın bu soruyu doğru yanıtlayıp yanıtlamadığı, sınava girenlerin ortalaması ve daha nice etken sınav sonuçlarını önceden kestirmeyi zorlaştırmaktadır.

2016 KPSS Ortaöğretim Sonuçları

Sonuçlar https://sonuc.osym.gov.tr/ adresindeki ÖSYM sonuç açıklama sisteminde yer almaktadır. Sınava giren adaylar buradan TC kimlik numaraları ve önceden belirledikleri şifrelerle sisteme giriş yapabilir, sınav kağıtlarını ve cevap kağıtlarını görüntüleyebilir, hangi soruya ne cevap verdiğine ulaşabilir ve 2016 KPSS Ortaöğretim sonuçları sayfasından sınavdan kaç puan aldığını görebilir.

Sonuç Açıklama Sayfası

Sonuç açıklama sayfasında adayların KPSS puan türlerinden hangisinden kaç puan aldığı, ve bu KPSS alanlarından hangisinde kaçıncı sırada olduğunu görebilirler. Böylece adaylar tercih işlemleri başladığında puan ve sıralamaya göre önceden o kurum hangi sıralamayla aldıysa ona göre tercih yapabilir ve sağlam bir öngörü yapabilirler.

2016 KPSS Ortaöğretim Sonuçları İçin İtiraz

Sınav sonuçları alındığında, cevaplarda bir problem olduğunu düşünenler, eksik puan ya da sıralama hatası olduğunu düşünenler, soruyu doğru cevapladığı halde yanlış olarak hesaplandığını görenler veya buna benzer sebeplerden dolayı, sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen tüm memur adayları ”Genel Amaçlı Dilekçe” örneği ile ÖSYM’ye başvurabilir ve itiraz edebilirler.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın