2016 Öğretmen açığı mevcut mu

2016’da Öğretmen Açığı Mevcut mu?

15 Temmuz sonrası açığa alınan memur ve öğretmenler, görevden alınan ve bir daha öğretmenlik yapamayacak olanlar göz önüne alındığında, öğretmen adaylarının aklına gelen soru şu, ‘Şu anda öğretmen açığı mevcut mu?’.

Öğretmen adayları bu kadar açığa alınma ve görevden alınmalar olunca öğretmen açığı oluştuğunu düşünmekte ve yakın zamanda tekrar atama beklemektedir. Fakat Başbakan Binali Yıldırım’ın bugün yaptığı açıklamalar bu yönde olumlu haber bekleyen adayları pek ümitlendirmiyor.

Öğretmen Açığı Söz Konusu Değil

TRT Haber’de bu konuda bazı açıklamalarda bulunan Yıldırım, öğretmen açığının olmamasıyla beraber norm kadrolar kıyaslandığında 50 bin öğretmen fazlasının bulunduğunu, hatta bazı yerlerde yığılma olduğunu, dolayısıyla öğretmen açığının olmadığını dile getirdi.

1 Milyon Öğretmen

İktidara gelmeden önce Türkiye’deki öğretmen sayısının 400 bin civarında olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, şu anda Türkiye’de öğretmen sayısının 1 Milyonu bulduğunu belirtti. 15 Temmuz sürecinde de acil ihtiyacı karşılamak üzere 15 bin öğretmen alındığını da hatırlattı.

2019 yılına kadar eğitimde bazı reformları gerçekleştirileceğini belirten Başbakan Yıldırım, şu başlıkların ele alınacağını belirtti:

  • Okullarda sabahçı öğlenci olarak bilinen uygulamalar bitecek ve öğrenimde tam gün uygulamasına geçilecek. Fakat tam gün uygulamasına geçebilmek için fazladan 71 bin dersliğe ihtiyaç duyulduğu belirtildi.
  • Şu anda %50’ye dayanan okul öncesi eğitim artık zorunlu hale gelecek.
  • Çocuklarda eğitim 2-3 yaşından itibaren başlayacak. (Okul öncesi eğitimin zorunlu hale gelecek olmasıyla).

Bu değişikliklerin 4+4+4’ten sonra yapılacak olan en büyük reform olacağını belirten Yıldırım, Öğretmenler Gününe de değinerek, öğretmenlerin sadece eğitim vermediğini, gelecek nesillerin şekillenmesine katkıda bulunduklarını belirtti.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın