2017 Şubat ataması 30 bin öğretmen alımı

2017 Şubat Ataması 30 Bin Öğretmen Alınacak mı?

Özellikle 15 Temmuz olayından sonra FETÖ operasyonlarıyla beraber birçok kişi ya açığa alındı ya da öğretmenlik meslekleri sona erdirildi. Buna bağlı olarak da öğretmen adayları öğretmen açığı olduğunu düşünüyor ve Şubat ataması bekliyor. Her ne kadar Başbakan Binali Yıldırım bu konuda bir açık olmadığını 26 Kasım’da belirtse de, Devlet Bahçelinin 22 Kasım’da grup toplantısında yaptığı açıklama hala gündemde.

30 Bin Öğretmen Ataması

22 Kasım’daki grup konuşmasında bu konuya değinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2017 Şubat ayında 30 bin öğretmen atamasının gündemde olduğunu belirtti. 2016 Ekim ayında 18 bin 500 öğretmenin sözleşmeli olarak alındığını belirten Bahçeli, atanamayan öğretmenin kalmamasını söyledi ve bu sorunun artık kökten çözülmesi gerektiğini açıkladı. Devlet Bahçeli bunlarla beraber grup toplantısında aşağıdaki başlıkları da değindi:

  • Teftiş sistemi tek çatı altına alınması gerektiği,
  • Özrü grubu tayinleri sorununun çözülmesi gerektiği,
  • Ek derslerde alınan ücretlerin yükseltilmesi gerektiği,
  • Terfilerin liyakat ve başarı ölçüsüne göre yapılması,
  • Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması,
  • Emekli öğretmenlerin ekonomik durumlarının layık olduğu seviyeye yükseltilmesi.

Öğretmen Atamalarında Mülakat

KPSS‘den yüksek puan alan öğretmenlerin de sözleşmeli öğretmenlik için mülakata tabi tutulmasını bir mağduriyet olarak gören Devlet Bahçeli, bu şekilde torpilli olan öğretmenlerin göreve gelebileceğini, kayırmacılığın revaçta olmasına bağlı olarak da Milli Eğitimin laçkalaşacağını belirtti.

FETÖ’cü Öğretmenler Ayıklansın

FETÖ’ye bağlı öğretmenlerin eğitimden ayrılmasının milli bir namus olduğunu belirten Bahçeli, suçu sabit olarak görülenlerin ve ortaya çıkanların kesinlikle gözünün yaşına bakılmaması gerektiğini söyledi. Bahçeli grup konuşmasında ayrıca, gerçek bir öğretmenin hain olamayacağını, ByLock kullanan bir öğretmen hakkında gereğinin yapılması gerektiğini aktardı. Acırsak acınacak hale düşeriz diyen Bahçeli, FETÖ’nün hain emellerine alet olmuş bir öğretmenin örgüte üyeliği gerçekten tescil edildiyse cezasını çekmesi gerektiğini dile getirdi.

Mağdur Öğretmenler

Bir öğretmen malum banka ile çalıştı diye ya da malum dersanelerde çalıştı diye de ekmeğinden edilmesini haksızlık olarak ifade eden Bahçeli, asılsız ihbarlara da değindi.

Devlet Bahçeli, aslı olmayan ihbarlarla ve şikayetlerle FETÖ ile bağlantısı olmayan memur ve öğretmenlerin mesleklerinden men edilmesi veya açığa alınmasının da hukuk devleti anlayışına ters düştüğünü söyledi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın