22-Bin-Yeni-Sağlık-Personeli-Alınacak

22 Bin Yeni Sağlık Personeli Alınacak

Sağlık alanlarından KPSS sınavına girmiş olan memur adayları heyecanla Nisan ayında atanmayı bekliyor.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 2015 yılı içerisinde 22 bin sağlık personeli alacaklarını açıkladı. Hemşire, hekim, aile hekimi, ebe ve diğer alanlardan sağlık çalışanları alınacağını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, hali hazırda 20 bin uzman hekim açığı ve 40 bin hemşire açığı bulunduğuna dikkat çekti. Müezzinoğlu, bu açığı kapatmak için yeni mezunlar oldukça hemen göreve aldıklarını belirtti. Bakan Müezzinoğlu ebe ve diş hekimi gibi alanlarda da personele ihtiyaç olduğunu söyledi.

Sağlık personeli atamaları için başvuru tarihi daha sonra açıklanacak. Yüksek sayıda atama bekleyen sağlık alanından memur adayları Nisan ayı için umutlu. Seçim öncesi olması ve diğer pek çok etken nedeniyle Nisan ayında çok sayıda atama yapılacağı düşünülüyor. Kamu kurumları personel ihtiyaçlarını 20 Mart’a kadar DPB’ye aktaracak. Öte yandan, seçimden önce yıpranma payının yasalaşması da bekleniyor.

Ebeler haksızlığın giderilmesini istiyor

Öte yandan, işyeri hekimliği ve hemşireliğine ilişkin yönetmelik uyarınca ebeler işyeri hemşireliği yapamıyor. Hastanelerde hemşirelerin yaptığı her işi yapan ebeler kendilerine işyeri hemşireliği hakkı verilmemesinden şikayetçi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın