3-Bin-Yeni-Ambulans-Şoförü-Alınacak

3 Bin Yeni Ambulans Şoförü Alınacak

Sağlık Bakanlığı bünyesinde 3 bin yeni ambulans şoförü görevlendirilecek. Şoförler hizmet alımı yöntemiyle istihdam edilecek.

Sağlık Bakanlığı ihaleye çıkarak taşeronluk uygulaması ile ambulans şoförü alıyor. B, C, D ve E tipi sürücü belgelerinden birisine sahip şoförler söz konusu görev için başvurabilecek. Şoförlerin iki sene deneyimli ve en az lise mezunu olması gerekirken, acil tıp teknisyeni ve paramediklere öncelik tanınacak. İşe alınmaları halinde asgari ücretin %50 üzerinde maaş alacak olan ambulans şoförlerinden psikoteknik raporu da istenecek. Şoför alım sürecine önümüzdeki günlerde başlanacak.

Şoförler, acil yardım hizmeti çağrılarına giderek hastaya zamanında ulaşmak, gerekiyorsa sağlık kurumuna nakletmek, sağlık kurumları arasında hasta nakli yapmak, sağlık kurumundan çıkışı yapılan bazı hastaları eve nakletmek gibi görevlerle yükümlü olacak. Bunun yanı sıra, sürücünün görevli olduğu acil sağlık hizmeti istasyonu gerektiğinde değiştirilebilecek ya da gezici görev verilebilecek. Bunun yanı sıra şoförler oksijen tüpünün dolu olup olmadığının kontrolü, ambulans içinin temiz ve düzenli tutulması, ambulansın yakıt kontrolü gibi sorumluluklara da sahip olacak.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın