400-Bin-İİBF’li-Atama-Bekliyor

400 Bin İİBF’li Atama Bekliyor

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunlarının atama bekleyişlerini gündeme getiren CHP İstanbul Milletvekili Onur, işsiz gençlerin çığlığına kulak verilmesi gerektiğini söyledi.

İİBF mezunu gençlerin atanamadıkları için ciddi sıkıntılar yaşadıklarına dikkat çeken CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, İİBF’li gençlerle birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da İİBF mezunu olduğunu hatırlatan Onur, bu alandan mezun olanların atanmaları gereken ve uzmanlık isteyen kadrolarda başka alanlardan mezun kişilerin görevlendirildiğini belirtti. Gençlerin bu durumdan mağdur olduğunu söyleyen Onur, ülkenin geleceği olan eğitimli ve genç beyinlerin küstürülmemesi gerektiğini vurguladı.

İİBF mezunları adına konuşan genç Duygu Sarısülük ise liyakatin önemine işaret ederek, İİBF mezunlarının atanması gereken görevlere ehil olmayan kişilerin atanmasını eleştirdi. Sarısülük, sayıları 400 bini bulan İİBF mezunu ve ailelerinin mağdur edildiğini söyleyerek “En azından 20 bin kadro açılmasını istiyoruz” dedi. Sarısülük konuşmasının devamında eylem yaparak okul diplomasını protesto amaçlı olarak 5 kuruştan satışa çıkardığını duyurdu. İİBF mezunu genç, diplomasını basın mensuplarına gösterdi.

 

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın