47 bin öğretmen ataması yapılacak

47 Bin Öğretmen Ataması Yapılacak

47 bin öğretmen ataması Başbakan Davutoğlu’nun onayı ile meclis başkanına tasarı olarak sunuldu.

Öğretmenler için Şubat’tan beri haberleri yaygınlaşan ve ne zamandır beklenen Nisan ayında yapılacak olan atama haberleri öğretmen adaylarını yeniden heyecanlandırmıştı.

MEB‘e Teşkilat ve Görevlerinde yapılacak değişikliğe dair kanun tasarısı Meclis Başkanına sunulmuş durumda. Tasarının içeriği ise 47 bin öğretmen atanmasından oluşmakta. Bu bağlamda 47 bin öğretmen ataması 2015 yılı içinde gerçekleşecek.

Tasarının amacı ise eğitim ve öğretimde halihazırda bulunan personelin yetersizliği olarak açıklandı. İhtiyaç duyulan personelin istihdam edilmesine dair böyle bir hamle yapıldığı ve 47 bin öğretmen ataması için tasarının hazırlandığı ve meclis başkanına sunulduğu belirtilmektedir.

47 bin Öğretmen Ataması Ne zaman Gerçekleşecek?

Seçim öncesi atama bekleyen öğretmen adayları bu atamanın ne zaman gerçekleşeceğini merak etmektedirler. Ancak belirtilen bu atama sayısı 2015 yılında yapılacak atama olduğu için tümünün seçim öncesine verilmesi mümkün gözükmüyor. Belki de seçim öncesi atama yapılmayacak. Yapılsa da bu atama sayısı göz önüne alındığında çok fazla alım yapılmayacağı tahmin edilmektedir.

Bu yüzden 47 bin öğretmen atamasının çoğunun Ağustos ayında yapılacağı tahmin edilmektedir. Fakat buna ilişkin herhangi resmi bir kaynaktan açıklama yoktur. Öğretmen atamaları Ağustosta mı yapılacak Nisanda mı yapılacak yoksa dağıtılarak seçim öncesi ve sonrası ayrı ayrı mı yapılacak henüz net bir bilgi bulunmamaktadır.

 

, , , ,

6 Yorum Yapılmış 47 Bin Öğretmen Ataması Yapılacak

  1. Bekir develi 28 Şubat 2018 at 09:33 #

    Hamza yoldas bey iftira atan tacıdar Seyhan’ın neler yaptığını biliyoruz Mustafa Varank ve Hamza yoldaş neden hedef yapılıyor biliyormuşsunuz tek nedeni var Hamza yoldas kibirli değil Hamza bey ukala değil her kese kapısı açık olduğu için çirkin ifadeler yapılıyor

  2. Süleyman 16 Nisan 2017 at 11:30 #

    Rabbım Hamza yoldaş tan razı olsun

  3. Yeşim Savtak 12 Ekim 2016 at 13:10 #

    Hamza yoldas kesinlikle en büyük emeği veren isim fetocular birde iftira attılar ona allah ondan razı olsun

  4. Kenan emiroglu 12 Eylül 2016 at 23:04 #

    Bizim için Hamza Yoldaş çok çalıştı Allah ondan razı olsun.

  5. nisan ataması 04 Mart 2015 at 11:07 #

    Nisan müjdisiyle: Başta Cumhurbaşkanı’mıza, Başbakan’ımıza ve Hamza Yoldaş’a Durul Türkmen’e Abbas Güçlüye Faruk Erdem’e Nabi Avcıya Hamza Aydoğdu’ya Yusuf Tekine teşekkürleri, burç biliriz. 2015 yılı inşallah öğretmen yılı olacak. İsmini şuan hatırlamadığım ülkemiz sevdalılarına ve eğitim sevdelılarına teşekkürler 😀

    • kaan dönmez 05 Mart 2015 at 14:01 #

      inşaallah ağustosta olur . yeni mezun olacaklar düşünülmeli. nisanda böyle bişey olursa akp’ye n..h oy veririm

Bir Cevap Yazın