50-Bin-Koruma-Memuru-Ne-Zaman-Alınacak

50 Bin Koruma Memuru Ne Zaman Alınacak

Koruma memuru olmak isteyen memur adayları merakla kesin tarihin açıklanmasını bekliyor. Bu yıl içinde 50 bin koruma memuru alınacağı duyuruldu ancak tarihler henüz netleşmedi. Yine de memur adaylarında istenen şartlar belli. Alımların her an başlaması söz konusu.

İçişleri bakanı Efkan Ala koruma memurları ile ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmadı. Buna karşın memur alımlarının yakın bir zamanda yapılacağı öngörülüyor. Mart ayı içerisinde alım yapılacağı beklentisi az değil. Üniversite kampüsleri, stadyumlar, kalabalık açık hava toplantıları gibi yerlerin güvenliği hatta bakanlıklar ve TBMM artık polisten değil koruma memurundan sorulacak. İlk etapta 10 bin koruma memuru alınacak. Lise mezunu koruma memurlarına 3 aylık eğitim verilecek. Koruma memurları polislerle aynı ücret ve şartlarda işe başlayacak, işe yeni başlayan koruma memurlarının maaşları 2 bin TL olacak.

Koruma memurları ile ilgili yapılacak yeni yasal düzenlemenin birkaç hafta içinde meclise gelmesi bekleniyor. Türkiye’de halihazırda 29 bin kişi koruma hizmetleri için görev yapıyor.

 

 

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın