Adalet personeline iyileştirmeden vazgeçildi

Adalet Personeline İyileştirmeden Vazgeçildi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, savcı ve hakimlerin özlük haklarında yapılan iyileştirmenin diğer Adalet Bakanlığı personeli için de yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine, diğer personelin özlük haklarında bir iyileştirme yapamadıklarını, şu anda böyle bir çalışmaları olmadığını belirtti.

Cezaevlerinin dış güvenliğine yönelik tasarıda, Adalet bakanlığı personeline mali iyileştirme ve yıpranma payı düzenlemesi yer alıyordu ancak tasarının 19. maddesi görüşüldükten sonra, esas mali hakların olduğu 20. madde görüşülememiş ve geri çekilmişti.

Şu anda böyle bir çalışma yok

Özlük haklarında yapılacak iyileştirmenin tüm kamuyu etkileyeceğini ve bunun bir bütçe meselesi olduğunu söyleyen Bakan Bozdağ, tüm personele iyileştirme yapmayı arzuladıklarını ama bunun şu anda mümkün olmadığını dile getirdi. Hakim ve savcılarla ilgili yalnızca onları etkileyecek özel bir düzenleme yapıldığını ancak diğer personele yapılacak düzenlemenin tüm kamuyu etkileyecek geniş kapsamlı bir değişiklik olacağını vurgulayan Bozdağ, bunun da henüz yapılamayacağını açıkladı.

20. madde geri çekilmişti

Cezaevlerinin dış güvenliğine yönelik tasarıda, Adalet bakanlığı personeline mali iyileştirme ve yıpranma payı düzenlemesi yer alıyordu. Tasarının 19. maddesi görüşüldükten sonra, esas mali hakların olduğu 20. madde görüşülemedi ve geri çekildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da bugün yaptığı açıklamada iyileştirmeden vazgeçtiklerini duyurdu.

Hasta tutuklu ve hükümlülerin infazının ertelenmesi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hasta tutuklu ve hükümlülerin infazının ertelenmesi meselesiyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Bunun temel kriteri olan “toplum güvenliği bakımından tehlike” kriterini yeniden inceleyeceklerini belirten Bozdağ, Adli Tıp Kurumu ile Bakanlığın diğer ilgililerle müşterek çalışmalar yürüttüğünü ve bazı formüllerin ortaya çıktığını söyledi. Bozdağ, hasta tutuklu ve hükümlülerden hayatını tek başına idame ettiremeyecek durumda olanların cezalarının infazının erteleneceğine ilişkin hükmü ilk kez kendilerinin getirdiğini hatırlattı ve bunun uygulamasında aksayan tek yönün “toplum güvenliği bakımından tehlike kriteri” olduğunu, bu konuda çalışacaklarını aktardı.

Bakan Bekir Bozdağ ayrıca Ali İsmail Korkmaz davası ve Sulh Ceza Hakimliği kurulmasına ilişkin soruları da cevaplandırdı. Bozdağ eleştirileri yanıtlarken bundan sonra yapacakları düzenlemeler hakkında da bilgiler verdi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın