Aile-Hekimleri-Greve-Hazırlanıyor

Aile Hekimleri Greve Hazırlanıyor

Aile hekimleri, hafta sonu nöbet uygulamasına tepki göstermek amacıyla 20, 21 ve 22 Mayıs tarihlerinde grev yapacak. Ancak aile hekimleri tarafından yapılacak olan grevin 19 Mayıs tatili ile hafta sonu tatiline denk gelmesi nedeniyle grev süresi 6 güne çıkacak.

Aile hekimleri, Sağlık Bakanlığı’nın getirdiği hafta sonu nöbet uygulamasına tepki olarak 20, 21 ve 22 Mayıs’ta üç günlük grev yapacağı belirtilirken, grevin 19 Mayıs tatili ile hafta sonu tatiline denk gelmesi nedeniyle aile hekimleri tarafından yapılacak olan grev süresi üç gün yerine tam altı gün olacak. Grev süresi boyunca hizmet veremeyecek olan aile hekimlerini amacı hakkında açıklamalarda bulunan Türk Tabipler Birliği Aile Hekimliği Kolu Başkanı Fethi Bozçalı, yarın başlayacak olan üç günlük iş bırakma grevinin bugüne kadar yürütülen en uzun süreli sağlık grevi olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı 9 Nisan 2014 tarihinde bir genelge yayınlayarak aile hekimlerine cumartesi günleri 8 saat nöbet tutma yükümlülüğü getirdi. 3 Ocak 2015 tarihinden itibaren yürürlüğe sokulan uygulama çerçevesinde valiliklere bağlı İl Halk Sağlığı Müdürlükleri tarafından nöbet çizelgeleri hazırlandığı belirtildi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın