Aile-Hekimlerinin-Grevi-Sona-Erdi

Aile Hekimlerinin Grevi Sona Erdi

Aile sağlık Merkezleri ve Toplum Sağlığı Merkezleri  çalışanlarının başlattığı 3 günlük iş bırakma eylemi dün itibariyle sona erdiği belirtildi. Grev nedeniyle bazı ASM’ler kapalıyken dün bazı ASM’lerde ise sağlık hizmeti verildi.

Esenler’de bulunan Kazım Karabekir Mahallesi’ndeki ASM kapalıyken, Menderes Mahallesi’ndekinin açık olduğu, Hasta bakan doktorlardan birinin ise biz zaten Cumartesi günleri çalışmadıklarını belirterek eylemi desteklemediğini ifade etti. Bir diğer doktorunda, eşinin evde temizlik yaptığını, gelip çalışmanın daha iyi olduğu yanıtını verdi. Başka mahalleden gelen kadın hastayı geri çeviren bir diğer doktor ise, hizmet vermeleri gerekiyor, şikayet edilmesi gerektiğini ifade etti.

Eyleme katılan hekimlerden Beyoğlu 10 No’lu ASM’de görevli Dr. Hakkan Hekimoğlu sürecin 2014 yılında Sağlık Bakanı Mehmet Müzzinoğlu’nun aile hekimlerinin acillerde nöbet tuttacağını açıklaması üzerine başladığını ifade etti.

Bakanın amacının koruyucu sağlık hizmeti vermekten çok poliklinik hizmeti vermek olduğunu ifade eden Hekimoğlu, insanların sürekli doktora gidip ilaç almasına ve kışkırtılmış sağlık hizmeti verilmesine sebep olduğunu belirtti. Bunun tamamen tüketime yönelik bir politika olduğunun altını çizen Hekimoğlu, sağlıkta ticaretin olamayacağını ifade etti.

 

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın