Aile-Hekimlerinin-Nöbetleri-Devam-Ediyor

Aile Hekimlerinin Nöbetleri Devam Ediyor

Sağlık Bakanlığı, medyada sürekli gündeme gelen aile hekimlerinin nöbetlerine ilişkin Danıştay’ın yürütmeyi durdurduğuna dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, bazı haber kuruluşlarının aile hekimlerin nöbetleri ile alakalı olan yürütmenin Danıştay tarafından durdurulduğuna ve hekimlerin nöbet sorunlarının ortadan kalktığına ortaya attığı iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyerek haberleri açık bir dille yalanladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın devamında, aile hekimlerinin nöbetlerine ilişkin yürürlükte bulunan hükümlerde yargı tarafından nöbetlerin iptaline dair bir karar bulunmadığı belirtilirken, bu nöbetlerin iptalinin söz konusu olmadığı bildirildi.

Yayın organlarının ortaya atmış olduğu iddiaların aksine aile hekimlerinin nöbetleri hakkındaki hükümler 2011 yılında yargı tarafından oluşturuldu ve bu hükümlerin değiştirilmesinin şu an için söz konusu olmadığı belirtildi.

Bu sebepten ötürü aile hekimlerinin nöbetleri konusunda mevcut uygulamaya etki edecek bir değişiklik yapılmayacağı belirtilirken hekimlerinin verilen karar doğrultusunda nöbet uygulamalarına devam edeceği bildirildi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın