Araştırma-Görevlilerine-Müjde

Araştırma Görevlilerine Müjde

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Hitit Üniversitesi Bilim, Teknik, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin açılışında araştırma görevlilerine müjde verdi.
Üniversite hocalarının Ar-Ge çalışma yapmaları ile ilgili pek çok engeli ortadan kaldırdıklarını dile getiren Bakan Işık, yakın zamanda üniversite hocalarımızla ilgili bir düzenlemeyi hayata geçirdiklerini belirterek ücretleri ile ilgili iyileştirme yapıldığını ifade etti.

Artık asistanlığın başka hiç kimsenin yapmadığı işi yapan bir konum olmaktan çıktığını belirten Işık, hedeflerinin önümüzdeki dönemde bu iyileştirmelere devam etmek olduğunu, araştırma yapan hocalarında emeklerinin karşılığını daha fazla bulabilmeleri için bazı düzenlemeleri hayata geçirdiklerini belirtti. Bakan Işık, kanunun meclise sevk edildiğini fakat yetişmediğini belirtirken, meclis açıldıktan sonra ilk işlerinin Ar-Ge yapan hocaların elde ettiği ürettiği değerin yüzde 85’ini kendi cebinde bırakacak düzenlemeyi hayata geçirmek olduğunu ifade etti.

Şu anda hocaların Ar-Ge yaptığını ve bir kazanç elde ettiğini ifade eden Işık, kazançların yüzde 50’den fazlasının kesintiler, döner sermaye, gelir vergisi derken eridiğini belirtirken, hocaların Ar-Ge yapmasını ve onları sonuna kadar destekleyeceklerini belirtirken, Bununla ilgili çalışmalarında seçimden hemen sonra meclisin iradesiyle yasalaştırılacağını ifade etti.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın