Atama-Başvuruları-Nisan’da-Başlayacak

Atama Başvuruları Nisan’da Başlayacak

2014 yılı içerisinde düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre yapılacak olan atamaların başvuruları Nisan ayında gerçekleştirilecek.

2014 Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre yapılacak tercihlerin başvurularının Nisan ayında yapılacağını açıklayan Çalışma Bakanı Faruk Çelik, yerleştirmelerin yapılabilmesi için gerekli olan kurumlardan talep toplama işlemlerinin başladığını bildirdi.

Bakan Faruk Çelik, memur talebinde bulunacak olan tüm kurum ve kuruluşların 16-24 Nisan tarihleri arasında talep bildirme işlemlerini gerçekleştirmeleri gerektiğini belirtti. Çelik, memur taleplerinin Devlet Personel Başkanlığı’na iletilmesi gerektiğini vurguladı.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, ilk aşama 2600 civarında memur alınacağını bu sayısının kesin olamamakla beraber değişebileceğini ifade etti.

Şu an için bin 200 tane gişe görevlisi, bin tane dağıtıcı ve 400 civarında da teknik personel alımına ihtiyaç duyulduğunu belirten Bakan Çelik, PTT’nin de Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın sonuçlarına göre başarılı olan adayları sözlü sınava tabi tutarak göreve başlatacağını belirtti.

Adaylar, kurumların personel ihtiyaçlarını Devlet Personel Başkanlığı’na bildirdikten sonra açıklanacak olan memur kontenjanlarını büyük bir merakla bekliyor.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın