Atama-Bekleyenlere-Kadro-Müjdesi

Atama Bekleyenlere Kadro Müjdesi

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmeye açılan torba kanun teklifine atama bekleyen memur adaylarını da ilgilendiren yeni madde eklemesi yapıldı.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen ve Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girecek olan adayların yüzünü güldürecek torba kanunu teklifine eklenmesi için çaba harcanan yeni maddelerle, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ve kamu görevlilerine ilişkin bütün öğretmen adaylarının umutla beklediği ve gerçekleştirilmesi için yoğun bir uğraş verilen atama sayısı sınırı, 77 bine yükseltildi.

Teklifin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından yeni eklenen maddelere geçildi. Yapılan görüşmeler sonrası yeni eklenen 3 madde torba kanun teklifine eklenerek kabul edildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen ve 3 maddenin eklenerek üzerinde düzenlemeler yapılan torba kanun teklifi gereğince MEB için 47 bin öğretmen kadrosu daha açılacak.

2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’na bağlı kamu görevlilerine ilişkin yapılacak olan atama sayısı sınırının 77 bine yükseltilmesi için eklenen yeni maddelerin kabulüyle karar veren TBMM Komisyonu görüşmelerine devam etti.

, , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın