atama sonuçları açıklanıyor

Atama Sonuçları Açıklanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atama sonuçlarını saat 18.00 itibariyle açıklıyor. Bakanlık sömestr tatilinde 15 bin öğretmen atamasının yapılacağını duyurmuştu. Sonuçların 6 Şubat günü yani yarın açıklanması bekleniyordu.

Öğretmen atama sonuçları bugün saat 18.00 itibariyle açıklanacak. Binlerce öğretmen adayının merakla beklediği öğretmen atama sonuçları belli oluyor. Sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı’nın sitesinden yayınlanacak.

Bakanlıktan konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, başvurular için 40 yaş sınırının kaldırıldığı öğretmen atamalarında 108 branşta toplam 75 bin 962 onaylı başvuru yapıldığı belirtildi. Onaylı başvurular içerisinden gerçekleştirilen 15 bin öğretmen atamasının sonuçları bugün saat 18.00’de www.meb.gov.tr üzerinden açıklanacak.

Formasyonu olmayanlar da atanabilecek

Başvuruda bulunan adayların atamaları, alanlar bazında 2014 KPSSP10 veya 2014 KPSS121 puan üstünlüğü esasına göre tercihleri de dikkate alınmak suretiyle yapılacak. Atamalarda öncelik, Talim ve Terbiye Kurulu kararlarına göre mezuniyetleri itibarıyla atanacağı alana kaynak olarak gösterilen yükseköğretim programları mezunları ile kaynak yükseköğretim programlarından mezun olup pedagojik formasyona sahip adaylar ve Talim ve Terbiye Kurulu görüşleri çerçevesinde bu duyuruda aynı alana kaynak gösterilen program mezunları ile birlikte değerlendirileceği belirtilenlere verilecek. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, öğretmen ihtiyacının bu adaylar ile karşılanamaması durumunda ise, mezuniyeti atanacağı alana kaynak olmakla birlikte pedagojik formasyonu olmayan adaylar da KPSS puan üstünlüğü esasına göre tercihleri doğrultusunda atanabilecek.

Bilgisayar kurası kullanılacak

Adayların KPSS puanlarının eşit olması durumunda ataması yapılacak adayın seçiminde; sırasıyla alan bilgi sınavı yapılan alanlarda öğretmenlik alan bilgisi testindeki doğru cevap sayısı fazla olana, eğitim bilimleri testindeki doğru cevap sayısı fazla olana, bunun da eşit olması durumunda KPSS’de sırasıyla genel kültür ve genel yetenek testlerindeki doğru cevap sayısı fazla olana öncelik verilecek; eşitliğin devamı halinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecek.

Açıktan ve kurumlar arası yeniden atamada da, başvuruda bulunanların öğretmenlikteki veya yükseköğretim kurumlarındaki hizmet süreleri fazla olana öncelik verilmek suretiyle, memuriyetteki hizmet süreleri esas alınarak alanlar itibarıyla ayrılan kontenjan sınırlılığında tercihler de dikkate alınmak suretiyle yapılacak. Atamalarda adayların hizmet sürelerinin eşit olması durumunda öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı halinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecek.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın