Atama-ve-Yer-Değiştirme-Yönetmeliği-Uygulanacak-mı

Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Uygulanacak mı

Türkiye Kamu Sendikası ve Türk Eğitim Sendikası Genel Başkanı İsmail Koncuk, Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hakkında açıklamalarda bulundu.

Gündemde önemli bir yer tutan Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği konusunda önemli değerlendirmelerde bulunan Koncuk, bu yönetmeliğin öğretmenleri seçmiş oldukları mesleğe bin pişman ettirecek bir uygulama olduğunu ifade etti.

İsmail Koncuk, yeni Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile yapılacak olan rotasyonlar öğretmenlerin aile bütünlüğünü bozmaya yönelik olduğunu bu konu hakkında da gerekli hamlelerin yapılmasının gerektiğini ifade etti.

Bu yönetmelikle birlikte öğretmenlerin kurulu düzenlerinin bozulacağını ve çalışma verimliliklerinin de oldukça düşeceğini belirten İsmail Koncuk, performans değerlendirmesi konusunda da önemli açıklamalarda bulundu.

İsmail Koncuk, genç öğretmenlerin 1 yıl içerisindeki çalışmalarının ardından performans değerlendirmesinde başarılı olamayan adayların meslekten çıkarılmasının pedagoji ilmi açısından uygun bir hareket olmadığını, başarısız olan öğretmenler için ikinci bir şansın daha verilmesi gerektiğini belirtti.

, , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın