Atama-ve-Yer-Değiştirme-Yönetmeliğinde-Değişiklik

Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapacağı değişiklikle beraber öğretmen atamaları artık performans değerlendirmesi, yazılı ve sözlü sınavlara göre yapılacağı açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetmelikte yapmaya karar verdiği değişiklikle birlikte artık öğretmenler için yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olma şartı getirileceği bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın üzerinde değişiklik yaptığı ve Başbakanlık’a taslak yönetmelik olarak sunduğu yenilikler içerisinde öğretmenlerin ataması gerçekleştirildikten ve 1 yıl süre ile hizmet verdikten sonra performans değerlendirmesine tabi tutulacağı belirtildi.

Öğretmenler üzerinde yapılacak olan değerlendirme okul müdürü, bir müfettiş ve bir danışman öğretmenin sorumluluğunda gerçekleştirilecek.

Yapılacak olan değerlendirmeler 3 aşamada gerçekleştirilmesi düşünülürken, 1. dönemin sonunda 1. değerlendirme 2. dönemin sonunda 2. değerlendirme yapılması planlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı değişikliklerde ilk değerlendirme yüzde 10 ikinci değerlendirme yüzde 30 son değerlendirme ise yüzde 60 oranında öğretmenin başarısını etkileyecek.

Yapılması düşünülen ve taslağı oluşturulan yeni öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği öğretmen adayları tarafından nasıl karşılanacağı merak edilirken, yönetmeliğin yürürlüğe girmesi halinde önümüzde senenin eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanacağı açıklandı.

, , , ,

1 Yorum Yapılmış: Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik

  1. isa 17 Nisan 2015 at 14:04 #

    Memur öğretmenlerin hakkını yiyorsun milli eğitim. Dersanede çalışanları sınavsız öğretmenliğe geçir memur öğretmenlere tanınan %3 lük kontenjanı kaldır. bu sistem adaletli mi?

Bir Cevap Yazın