Atama-Yönetmeliği-İçin-Dava-Açıldı

Atama Yönetmeliği İçin Dava Açıldı

Sağlık Sendikası, Sağlık Bakanlığı ve diğer bağlı kuruluşların atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin tamamen sağlık çalışanlarının aleyhine olduğu gerekçesiyle iptal davası açacaklarını açıkladı.

4 Nisan 2015 tarihinde resmen yürürlüğe giren düzenlemelere ilişkin memnuniyetsizliğini belirten Sağlık Sendikası’nın iptal davası açacağını duyurması sağlık camiasında adeta şok etkisi yarattı.

Düzenleme yapılmadan önce geçerli olan eş durumu ile tayin isteyenlerin 3 yıl kesintisiz prim ödeme şartı yeni düzenleme ile 2 yıl kesintisiz prim ödemesinin yeterli görülmesi üzerine Sağlık Sendikası sağlık çalışanları içinde aynı uygulamanın getirilmemesi ve bu durumunda personel aleyhinde verilen bir karar olması sebebiyle yargıya başvuracaklarını bildirdi.

Yürürlüğe giren yönetmelikte diş hekimleri stratejik personel konumundan çıkarılırken, talep doğrultusunda boşanma ve eğitim durumu söz konusu olan çalışanları için atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde değişiklikler yapılmıştı.

Bu açıklamalardan sonra Sağlık Sendikası’nın nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olurken, davanın önümüzdeki günlerde açılacağı ve yönetmeliğe yönelik kararın değiştirilmesi için çaba gösterileceği belirtildi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın