Atamalar MEB’in 2015 İş Takviminde

Atamalar MEB’in 2015 İş Takviminde

Milli Eğitim Bakanlığı 2015 iş takvimini duyurdu. Bu takvim MEB’in ne zaman, hangi görevlere, kaç memur alacağını da belirliyor. KPSS sonuçlarına göre yapılacak atamaların yanı sıra korunmaya muhtaç çocukların atanması, 4/C’ye göre personel ataması, engelli memur alımı, şehit ve gazi yakınlarının atanması ve özelleştirme atamaları da takvimde yer alıyor.

Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına da takvimde yer verildi. 2015 iş takviminde atamalar görünüyor ancak atanacak memur sayısı ve unvanları önümüzdeki aylarda yapılacak duyurularla belli olacak.

Taslak ders kitaplarının incelenmesi, başkanlığa elektronik ortamda teslim edilmesi, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında okutulacak ders kitapları listesinin Tebliğler Dergisi’nde yayımlanmak üzere Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne gönderilmesi, eğitim ve öğretim programları ile haftalık ders çizelgelerinin güncellenmesi gibi işler, ayrıca Rehberlik Denetim Başkanlığı, İç Denetim Birimi gibi birimlerin yapacağı işler de 2015 iş takvimiyle belirlendi.

Takvimde, dış politika hedef ve öncelikleriyle uyumlu olarak; yurt dışında Türk Millî Eğitim sistemine bağlı mevcut okul sayısını dönem sonuna kadar %5 arttırmak ve 2015 yılı sonuna kadar Uluslararası Anadolu İHL sayısını 5’e çıkartarak yabancı öğrenci sayısını bir önceki yıla göre %19 oranında arttırmak da Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2015 yılı stratejik amaç ve hedefleri arasında gösterildi.

Takvime buradaki adresten ulaşılabiliyor.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın