Atamalardaki-Değişiklik-Mecliste

Atamalardaki Değişiklik Mecliste

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Kamu Personeli Seçme Sınavı atamalarına ilişkin TBMM Başkanlığı’na önerge sundu.

Haziran ayı içerisinde yapılması düşünülen atamaların önce Nisan ayına daha sonrada tekrar Haziran ayına alınması Meclis gündemine getirildi.

Geçmiş dönemlerde mezun olacak adayların mağdur olamaması için atamaların Haziran ayında gerçekleştiğini hatırlatan Hamzaçebi, Çalışma Bakanı Faruk Çelik’ten Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunulan ve görüşülen önergenin içerisinde bulunan soruların yazılı bir şekilde cevaplanması talebinde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamada, memur talebi olan tüm kurum ve kuruluşların 20 Mart 2015 tarihine kadar ihtiyacı olan personel sayısını Devlet Personel Başkanlığı’na bildirmeleri gerektiğini belirtmişti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunulan ve görüşmeye açılan soru önergesinde ise Bakan Çelik’in açıklamalarının aksine son sınıf öğrencilerinin mezuniyetlerinin Haziran ayında gerçekleşeceği hatırlatıldı.

Bu sebepten ötürü önergede mezuniyeti Haziran ayında olacak son sınıf öğrencilerinin memurluk için başvuramayacağı ve bir sonraki memurluk başvurularını beklemek zorunda kalacakları değerlendirmelerinde bulunuldu.

, , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın