Atanamayanlar internette örgütlendi

Atanamayanlar İnternette Örgütlendi

Kamu Personeli Seçme Sınavı’na giren ancak atanamayan memur adayları internette örgütlenme yoluna gitti. Yetkililere sorunlarını duyurmaya çalışan genç memur adayları, örgütlenmelerini daha da güçlendirip bir baskı unsuru oluşturabilecek güce sahip olmayı hedefliyor.

Bazıları uzun yıllardır atama bekleyen memur adayları en sonunda seslerini duyurabilmek için internette örgütlenmeyi seçti. Her KPSS’ye giren ama sonuç alamayan adaylar kamuoyu yaratabilmek için sosyal medyada örgütlenerek destekçi topluyor. Son zamanlarda iktidara yakın kişilerin sınava girmeden bazı görevlere atandıkları hatta KPSS kaldırılarak memur atamalarının daha da fazla torpile dayalı hale geleceği iddiaları konuşulurken, diğer yanda da yıllardır sınavlara giren ve atama bekleyen adaylar sessiz sedasız bir sivil inisiyatif oluşturdular bile.

Atanamayan memur adaylarının gözdesi Twitter

KPSS’ye girdiği halde atanamayan adayların sayısı 1 milyonu buluyor. Kamuoyunda farkındalık oluşturmak ve sorunlarını aktarmak amacındaki adaylar, özellikle Twitter’ı etkin biçimde kullanıyor.

En iyi örgütlenmiş gruplardan birisi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunları. Twitter üzerinden toplumca tanınmış kişilere, siyasetçilere ve televizyonculara ulaşan İİBF mezunları, atama beklediklerini ısrarla tekrarlıyorlar. İİBF mezunlarının bu kadar ısrarlı biçimde seslerini duyurmaya çalışmasının sebebi ise 2014 yılında sadece 199 mezunun kamu görevlerine atanmış olması. Yani İİBF’liler bu konuda en mağdur olan gruplardan birisi.

Atama bekleyen ve sosyal medyada sesini duyurmaya çalışan öğretmen sayısı ise 300 bin. Bu öğretmenler Twitter’da “Öğretmene 40 binle, sevinsin 40 bin aile” hashtagi ile kampanya yürütüyor.

Düğün için atama bekleyen de var, çalışmak isteyen engelliler de…

Engelliler ise atama bekleyen bir diğer memur adayı grubu. Engelli memur kadrosunda 23 bin kişilik açık varken, atama yapılmıyor ve 120 bin engelli umutla bekliyor.

50 bin mühendis ve 100 bin sağlıkçı (ebe, sağlık teknisyeni, hemşire, diyetisyen vb.) da atama bekleyen memur adayları arasında.

Bazı adaylar ise evlenebilmek için dört gözle memuriyete atanmayı bekliyor. Kayseri Erciyes Üniversitesi mezunu D.Ö ve M.A çifti bunlardan yalnızca birisi. Elektronik mühendisi çift mezun olur olmaz hazırlanıp KPSS’ye girmiş ve bu arada nişanlanmış. Sınav sonucunda birisi 75, diğer 80 puan almış. Puanları yetmeyince herhangi bir göreve atanamayan çift şimdi işsizlik yüzünden evlenememe kaygısı taşıyor. Nişanlı gençler “Nişanlılık uzadıkça uzadı. Böyle giderse evlenme hayallerimiz suya düşecek” diye konuştu.

, , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın