Atanmayan-Engelli-Öğretmen-Kalmayacak

Atanmayan Engelli Öğretmen Kalmayacak

Gerekli şartları taşıyan tüm engelli öğretmen adayları göreve atanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından engelli öğretmen alımı için 300 kişilik bir kontenjan ayrılmıştı ancak engelli örgütlerinin tepkileri üzerine bu kontenjan kaldırılarak tüm engelli öğretmen adaylarının atanmasına karar verildi. Milli Eğitim Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile görüşerek bu konuda anlaştı.

Engelli öğretmen adayları için son başvuru tarihi 24 Şubat Salı, yani yarın sona eriyor. Milli Eğitim Bakanlığı daha önce EKPSS puanına göre 300 engelli öğretmen alacağını duyurmuştu ancak sivil toplum örgütleri, bakanlık ve Ak Parti Sosyal İşler Başkanlığı Engelliler Merkezi kanallarıyla iletilen şikayetler sonucu bu kısıtlama kaldırıldı. 24 Şubat’a kadar başvuru yapan ve gerekli koşullara uygun tüm engelli öğretmen adayları göreve atanabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı arasında sağlanan mutabakata göre, engelli öğretmen olarak atanmak için herhangi bir kontenjan kısıtlaması olmaksızın yeterli puanı almış olmak ve 24 Şubat’a kadar başvuru yapmış olmak yeterli. Bu koşulları karşılayan adaylar göreve yerleştirilecek.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın