Avcı'dan-Dershane-Öğretmenlerine-Önemli-Açıklama

Avcı’dan Dershane Öğretmenlerine Önemli Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershane öğretmenlerini ve dershaneleri yakından ilgilendiren birtakım açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanedeki öğretmenlere, dersanelerin özel okul olması sebebiyle kendi okullarında ihtiyaç olacağını belirtirken, özel okulların ilave alacağını da ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı’na geçmek isteyenlerin sayısının 5 bini geçemeyeceğini ifade eden Avcı, 6 yıl sigortalı dersanede çalışanlar sınava alınacağını da sözlerine ekledi. Bakan Avcı açıklamalarının devamında, özel eğitim kurumuna dönüşmeyip kapatılan dershanelerde, kesintili de olsa 6 yıl sigortalı olan öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı’na geçebileceğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dersanelere şu an ihtiyaç söz konusu olmadığını, bazı kesimlerin bu konuda duygu sömürüsü haline getirdiğini ifade etti.

Bu okulların bir kısmı özel okullara dönüşeceğinin altını çizen Avcı, birkaç farklı türün olduğunu, yerelin ya da bölgenin ihtiyacına göre dersaneleri hangi okula çevireceklerini aktardıklarını belirtti.

Okulunu özel okullara yollacak velilere destek verildiğini belirten Bakan Avcı, 2 bin lira ile 3 bin 500 lira arasında destek verildiğini, Maliye Bakanlığı‘na teşviklerin 350 bin öğrenciye çıkması için başvurduklarını ifade etti.

 

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın