Bakan-Çelik-Taşeron-İşçiler-Hakkında-Açıklama-Yaptı

Bakan Çelik Taşeron İşçiler Hakkında Açıklama Yaptı

Çalışma Bakanı Faruk Çelik Karayollarında çalışan taşeron işçilerin ihtiyaç doğrultusunda kadroya alınması konusundaki değerlendirmeyi bitirdiklerini açıkladı.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik taşeron işçilerini de yakından ilgilendiren ihtiyaç olması halinde kadroya geçirme konusundaki değerlendirmeleri tamamladıklarını belirtirken, ayrıntılı açılamayı önümüzdeki günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yapacağını ifade etti.

Bakan Çelik Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülen iş güvenliği kanunu ve diğer kanunlarda yapılan birtakım değişiklikler hakkında milletvekillerinin sorularına yanıt verirken, iş kazalarında meydana gelen olayların en aza indirilmesi için gerekli olan düzenlemeleri yapıp hayata geçirdiklerini belirtti.

Bir kişinin hayatını kaybetmesini bile saygı ile karşılayamayacaklarını belirten Çelik, 1992 senesinden beri iş kazası sebebiyle her yıl bin 200 civarında işçinin hayatını kaybettiği ve bu kayıpların hangi dönemde gerçekleştiğine bakılmaksızın gerekli önlemlerin alınmasının şart olduğunu ifade etti.

Çelik, bu konuda kayıpları en aza indirebilmek için yapılan değişikliklerin yetmeyeceğini ifade ederken, aynı zamanda duyarlı ve vicdanlı işverenlere de ihtiyaç olduğunu belirtti.

, , , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın