Bakan-Çelik’ten-Müjde

Bakan Çelik’ten Müjde

Çalışma Bakanı Faruk Çelik tüm çalışanları yakından ilgilendiren destek primi konusu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Faruk Çelik, çalışan emeklilere verilmesi hedeflenen destek primi uygulamasının iş güvenliği paketiyle hayata geçirileceğini belirtti.

İş güvenliği paketi konusu hakkında açıklamalarda bulunan Çalışma Bakanı Faruk Çelik, taşeron işçiler 4C’liler gibi konular üzerinde de açıklamalarda bulundu.

Oldukça önemli düzenlemeleri içerisinde barındıran iş güvenliği paketinin kısa bir süre sonra yasalaşacağını ifade eden Çelik, söz konusu paketten 15 maddenin çıkartılıp 15 maddenin ekleneceğini belirterek bazı değişikliklerin yapılacağını söyledi.

Çalışan işçilerin hakları, engelli çocuğu bulunan memurlara izin, nakil işlemleri ve uzmanlara güvence gibi konularda önemli açıklamalarda bulunan Bakan Faruk Çelik, emeklilerin aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek primi tutarının yüzde 15’den yüzde 10 civarına indirileceğini ve bu indirim iş güvenliği paketi ile gerçekleştirileceğini belirtti.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, yapılacak olan değişiklikler ve düzenlemeler tüm çalışan personelleri ve emeklileri oldukça memnun edeceğini belirtti.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın