Bakan Çelik’ten SGK çağrısı ve engelli işçilere müjde

Bakan Çelik’ten SGK Çağrısı ve Engelli İşçilere Müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik milyonlarca SGK’lı, memur ve kamu işçisini ilgilendirecek önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, kamuda çalışan engelli işçilere diledikleri yere nakil hakkı ile ilgili düzenleme yaptıklarını duyurdu, ayrıca SGK prim borcu olanlara borç yapılandırma başvurusunun son günü olan 2 Şubat tarihini kaçırmamaları konusunda çağrı yaptı. Çelik, taşeronluk ve hizmet alımı mevzuatında da değişikliğe gittiklerini açıkladı.

Taşerona düzenleme

“Taşeron işverenlerin işçileriyle ilgili çok önemli bir çalışmamız var” diyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bundan böyle her iş alanında taşeronluk ve hizmet alımı uygulaması yapılamayacağını bildirdi. Çelik, hangi işlerde taşeron uygulaması yapılabileceğini Bakanlar Kurulu’nun belirleyeceğini söyledi.

2 Şubat’ı kaçırmayın

SGK prim borcu bulunanlar için yaptıkları çalışmalara da değinen Bakan Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumuna prim borcu bulunanlar için belli aralıklarla prim yapılandırılması uygulaması gerçekleştirildiğini söyledi ve şu anda 2 milyon kişinin yapılandırmadan faydalandığını, toplamda 33,5 milyar liralık bir yapılandırma olduğunu belirtti. 2 Şubat’ın SGK borç yapılandırmaları için son gün olduğunu hatırlatan Çelik, vatandaşlara bu fırsatı kaçırmamaları hususunda çağrı yaptı.

Engelli işçiye nakil imkanı

Bakan Faruk Çelik iş sağlığı güvenliğiyle ilgili yasa tasarısında kamu personeliyle ilgili 2 önemli düzenlemenin de olduğunu bildirerek, bunlardan birinin kamuda çalışan engelli işçileri ilgilendirdiğini müjdeledi. Çelik, memurların atamalarıyla ilgili bir problem yaşanmadığını ancak kamudaki işçilerin atama sıkıntıları yaşadıklarını ifade ederek, bundan böyle engelli kamu işçilerine bu konuda pozitif ayrımcılık yapacaklarını söyledi. Kamuda çalışan engelli işçilerin kendi kurumunda dilediği yere nakliyle ilgili düzenleme getirdiklerini müjdeleyen Çelik, örnek vererek “Bu işçimiz Ankara’da çalışıyorsa ama Bursa ya da İzmir’de ailesi varsa, istediği zaman istediği yere nakil olma imkanını kendisine sağlayacağız.” Dedi.

, , , ,

8 Yorum Yapılmış Bakan Çelik’ten SGK Çağrısı ve Engelli İşçilere Müjde

  1. Esra 25 Aralık 2017 at 22:19 #

    Ben engelli taşımada rehberci olarak görevliyim kadro banada olurmu

  2. İbo 07 Şubat 2017 at 14:39 #

    Benim oğlum engeli %50 engel durumu kilisde yaşıyoruz sadece 9 ay çalıştı şimdi evde defalarca iskura kuracak etim hep yok cevabı biz sizi ararız ben kodrodan vaz geçtim normal askari ücret le iş vermiyorlar genelde suriyeli çalışıyor sigortasız türk işçi az ve sigorta da göründüğünden almıyorlar buna birileri dur desin daha benim gibi 10 larca aile var lütfen duyun sesimizi

  3. murat 23 Kasım 2015 at 02:45 #

    sayin bakanim taseron deki engelli kardes lerimize kadroyu bekliyoruz artik lutfen sesimi ze ses verin saygilarim la sayin bakanim..

    • CENGİZ 31 Mart 2016 at 14:54 #

      sayın bakanım taşeron işçi aileleri dört gözlen bekliyor kadroyu sayın başbakanım sayın büyük reiste Rıcamız A
      llah devletimize zeval vermesin Allah sizi kazada belada kurusun

  4. emir 07 Temmuz 2015 at 20:31 #

    Başka şehire gidebilmemiz için nereye müracat edilecek acaba kamu hastanelerbirliği mesala bursa-dan ankaraya

  5. volki 21 Mart 2015 at 00:43 #

    tskda çalışan sivil işçi istediği kuruma gidebiliyormu yoksa aynı kurumlardamı çalışabilecek

  6. fsedff 17 Mart 2015 at 09:12 #

    Bu engelli işçilere pozitif ayrımcılık olan nakil hakkı hangi kanun taslağında sayın Bakan.

  7. duyarlı 10 Şubat 2015 at 10:57 #

    Bakan güzel vaadler veriyor da ne yazık ki sonuçlar neden görünmüyor anlamıyoruz.

Bir Cevap Yazın