Bakan-Çelikten-Taşeron-Açıklaması

Bakan Çelikten Taşeron Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, katıldığı bir canlı yayında taşeron işçiler ve özel güvenlikçilere kadro verilmesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Yaptığı açıklamalarda taşeron sorununu çözdüklerini belirten Çelik, taşeron konusunu çözdüklerini, taşeron konusunun da AK Partinin icat ettiği bir şey olmadığını ifade etti. Bakan Çelik, hizmet alımının tüm dünyada varolduğunu, iş yeri sayısı arttıkça, bu alanda hizmet satın alma alanlarının da genişlediğini belirtti.

Bazı işlerin hizmet alımı ile yapıldığını ifade eden Çelik, nitelikli elemanlara ihtiyaç olduğunun da altını çizdi. Nitelikli elaman konusunda herkes yanında çalıştırmak zorunda olmadığını belirten Bakan Çelik,  hizmet olarakta satın alabileceğini ifade etti.

Bakanlar Kurulu’nun bu konuları sendikalarla görüştüğünü ifade eden Bakan Çelik, İlk hükümet kurulmasının hemen ardından bu konuyu çözeceklerini, bu konuda bakanlar kurulu kararı yayınlanır yayınlanmaz da yardımcı işte çalışan bir kişiyi asıl işte çalıştırılamayacağını belirtti.

Yardımcı iş için alınmış kişilerin asıl işte çalıştırılması için kadrolu olarak işe alınması gerektiğini belirten Çelik, Karayollarında bunun yapıldığını ve 17 bin kilometre duble yol yapılması sebebiyle de elemana ihtiyaç olduğunu ifade etti.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın