Bakan-İslam-7-Bin-Eleman-Alınacağını-Duyurdu

Bakan İslam 7 Bin Eleman Alınacağını Duyurdu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, önümüzdeki süreçte 7 bin psikolog, sosyolog, PDR uzmanı ve sosyal çalışmacı istihdam edileceğini açıkladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Aile Sosyal Destek Programı’nı (ASDEP) bütün Türkiye’ye yayabilmek için 7 bin elemana ihtiyaç olduğunu belirterek, önümüzdeki süreçte 7 bin psikolog, sosyolog, PDR uzmanı ve sosyal çalışmacı istihdam edileceğini ancak alanının en iyilerini seçmeyi amaçladıklarını ifade etti.

İslam, Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen Sosyal Devlet Buluşması programında, Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal devlet olduğunu ve bunu 13 yıl önce deklare ettiğini söyledi.

Türkiye’de 13 yıldır çok güçlü sosyal politikalar uygulandığını belirten İslam, bu hizmetlerin çok büyük bir kısmının 2011 yılında kurulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı eliyle vatandaşlara ulaştırıldığını kaydetti.

İslam, iktidara geldikleri 2002 yılında Türkiye’nin sosyal destek ve hizmetler için ayırdığı bütçenin 1,3 milyar lira olduğunu hatırlatarak, geçen yıl bütçeyi kapattıklarında sadece bakanlığın bu yöndeki harcamalarının 26 milyar 500 milyon lira olduğunu vurguladı.

, , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın