Bakan-Şimşek'ten-Taşeron-İşçilere-Müjde

Bakan Şimşek’ten Taşeron İşçilere Müjde

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında konuyu çözdüklerini belirterek, taşeron işçileri kadroya alacaklarını ama yardımcı taşeronların hariç olduğunu belirtti.

Muhalefetin bugünkü söyleminin yeni olmadığını belirten Bakan Şimşek, muhalefetin 1990 yıllarından beri değişmediğini ifade etti. Aslında Demirel’in öğrencileri olduklarını söyleyen Şimşek, önceki seçimlerde de benzer içi boş vaatlerde bulunduklarını, 1500 lira asgari ücret ana muhalefetin içi boş bir vaadi olduğunu ifade etti. Bakan Şimşek Türkiye’nin istihdam arttırması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Taşeron işçiler konusunda sorunları çözdüklerini belirten Bakan Şimşek, yardımcı işlerin de hizmet alımı yoluyla yapılabileceğini ifade ederek bu konuyu da netleştirdiklerini belirtti. Bakan Şimşek, yakın dönemde esas işte çalıştırılan Kara Yolları işçilerinin önemli bir kısmınının da kadroya alınma sürecini başlattıklarını belirtti.

Önümüzdeki dönemde yavaş yavaş esas işte çalışan işçileri kadroya alacaklarını müjdeleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, örnek vererek temizlik işinin Maliye’nin esas işi olmadığını ve hizmet alımıyla yapılmaya devam edileceğini belirtti.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın