Bakanlık-İddiaları-Yalanladı

Bakanlık İddiaları Yalanladı

Milli Eğitim Bakanlığı sınavsız memur alımı iddialarını yalanladı. Yapılan açıklamada iddiaların gerçeklikle bağdaşmadığı belirtildi.

Son günlerde medyada yer verilen Milli Eğitim Bakanlığı’na sınavsız memur alınacağı iddiaları yalanlandı. Yapılan açıklamada sınavsız memur alımı için uzman kadrolarına atama yapıldığı iddialarının asılsız olduğu ve kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığı dile getirildi.

Açıklama, bir gazetede “KPSS skandalı” başlığıyla yer verilen iddialar üzerine yapıldı. Söz konusu haberde hükümete yakın kişilerin Milli Eğitim Bakanlığı’na sınavsız alınacağı ve ehil olmayan kişilerin basit bir mülakatla göreve getirileceği öne sürülüyordu.

Bakanlığın açıklamasında sözlü sınavın yeni atanacak kişilere değil en az 5 yıl hizmeti bulunan kişilere uygulandığı aktarıldı. Sıralamanın en yüksek dil puanı olan adaydan başladığı kaydedildi.

Bir açıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan

Öte yandan, memur adaylarının dört gözle bekledikleri açıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik 16 – 24 Nisan arasında yeni memur alımı yapılacağını duyurdu. Çelik, kurumlardan gelen personel taleplerine göre atanacak memur sayısının netleşeceğini belirtti.

 

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın