Başbakan'dan-Atamalar-Devam-Edecek-Sinyali

Başbakan’dan Atamalar Devam Edecek Sinyali

Öğretmen atamalarıyla ilgili soruları yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu öğretmen atamalarının devam edeceği sinyalini vererek adayları rahatlatan bir açıklama yaptı. Ellerinden gelen maksimum sayıda öğretmen ataması yaptıklarını ve bu atamaların devamının geleceğini söyleyen Başbakan Davutoğlu “Kimse canını sıkmasın” diyerek tekrar atama yapacaklarının altını çizdi.

Başbakan Davutoğlu nihayet öğretmen adaylarının beklediği açıklamayı yaptı. Antalya’da Ak Parti İl Kadın Kongresi’nde konuşan Davutoğlu gündemle ilgili pek çok konuyu değerlendirirken öğretmen atamaları ile ilgili soruları da cevapladı. Davutoğlu, bugüne kadar her zaman öğretmen atamalarına önem verdiklerini ve koşulların el verdiği maksimum sayıda atama yapmaya özen gösterdiklerini, bundan sonra da yeni atamalar yapacaklarını söyledi.

15 bin öğretmen ataması açığı kapatmadı

Yeni atama kararı alınması için ilk olarak konunun Bakanlar Kurulu’nda görüşülmesi gerekiyor. Milli Eğitim Bakanının talebi ve Maliye Bakanının onayıyla atamalara karar veriliyor.

Bilindiği gibi, en son 6 Şubat 2015 Cuma günü farklı branşlardan 15 bin öğretmen ataması yapılmıştı ancak bu rakam öğretmen açığını karşılamanın ve atama bekleyen öğretmen adayı sayısının çok altında kalıyor. 28 Şubat mağdurlarının mesleğe geri dönebilmesi için son atamalarda 40 yaş üzerinden de öğretmenler alındı. 15 bin öğretmen atamasıyla birlikte 40 yaş üstü 129 öğretmen de göreve başladı. Atamalar için 40 yaş üzeri 730 öğretmen adayı başvurmuştu.

, , , ,

1 Yorum Yapılmış: Başbakan’dan Atamalar Devam Edecek Sinyali

  1. bilisim 16 Şubat 2015 at 11:19 #

    bir de atama tarihlerini söyleseler de biz rahatlasak bir yandan sınav stresi bir yandan heyecanlı bekleyiş ne yapacağımızı bilemiyoruz en kısa zamanda yetkililerden net bir açıklama bekliyoruz

Bir Cevap Yazın