Çalışan-Anne-ve-Babalara-Müjde

Çalışan Anne ve Babalara Müjde

Uzun süredir Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen iş güvenliği paketi kanununda, çalışanlar için değişiklikler yapılmaya devam ediliyor.

Uzun süredir Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen ve gündemdeki yerini koruyan iş güvenliği paketi ile ilgili yeni değişiklikler yapılırken, kanun hükmü kapsamında yapılan değişiklikler oy birliği ile Meclis Genele Kurulu’nda kabul edildi.

Yapılan düzenlemeler ile birlikte çalışan işçilerin babalık izinin 5 güne çıkarılmasına karar verilirken, evlat edinen, annesi, babası, eşi veya çocuğu vefat eden işçinin izninin 3 gün olmasına, eşi doğum yapan işçiye ise 5 gün ücretli izin verilmesine karar verildi.

İşçilerin çocuklarının en az yüzde 70 oranında engelli çocuğu varsa hastalık raporu ile bir yıl içerisinde ister toptan ister parçalar halinde kullanabilmesi için 10 gün izin verilmesi yapılan düzenlemeler arasındaki yerini aldı.

Kanunda çocuk çalıştırma yaşında da düzenlemeler yapılırken, Meclis Genel Kurulu işyerlerinin artık 15 yaşından küçük çocukları çalıştırmamasına karar verdi. 15 yaşını tamamlamış çocuklara ise haftada 5 gün ve 30 saati geçmeyecek şekilde çalıştırılması şartı getirildi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın