Çaykur’a 8 Yıl Aradan Sonra İlk İşçi Alımı

Çaykur’a 8 Yıl Aradan Sonra İlk İşçi Alımı

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, kuruma 2007 yılından beri ilk kez işçi alımı yapılarak 3 bin 500 işçi alınacağını açıkladı.

İşçi sayılarının düşerek yeni alım yapma ihtiyacı doğduğu belirten Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 6 bin 112’si mevsimlik, 2 bin 366’sı da kadrolu olmak üzere 8 bin 474 çalışanları bulunduğunu, 3 bin 500 kişi daha alacaklarını bildirdi.

“4 bin 300 istedik, 3 bin 500 kişiye izin çıktı”
Aslında 4 bin 300 işçi talep ettiklerini ancak 3 bin 500 işçi alımı için izin alabildiklerini söyleyen Sütlüoğlu, alınacak işçilerin çoğunlukla yaş çay yükleme işinde çalışacaklarını belirtti. Daha önce müteahhit firmalardan hizmet alımı ile yapmak zorunda kaldıkları bu işi artık kendi bünyelerinde yapmak istediklerini vurgulayan Çaykur Genel Müdürü, 3 bin 500 işçinin 2 bin 370’inin en az ilkokul mezunu olacağını söyledi.

Ziraat ve Orman mühendisi de alınacak
Sütlüoğlu “Yaş çay yükleme işi yapacak ilköğretim mezunlarının yanı sıra meslek ve teknik lise ile yüksek okul mezunu 600 teknik eleman alımı da yapacağız. Bu işçilerle sezona en iyi şekilde hazır halde gireceğiz” dedi.

Ayrıca bu yıl ilk kez Çaykur’a 180 mevsimlik Ziraat ve Orman Mühendisi alımı yapılacak. Bu kişiler de vardiya amiri olarak çalışacak. Çay eksperi olarak da 350 işçi alımı yapılacak. Sütlüoğlu’nun verdiği bilgilere göre, alınacak işçilerin 2 bin 375′ i Rize, 783’ü Trabzon , 276’sı Artvin ve 66′ sı da Giresun’da görevlendirilecek.

Kura çekilecek
İşçi alımının kura yöntemi ile yapılacağını söyleyen Sütlüoğlu, iş müracaatlarının illerdeki İş-Kur Müdürlüklerine yapılacağını bildirdi. Önümüzdeki haftadan itibaren başvurular alınmaya başlanacak.

, , , ,

1 Yorum Yapılmış: Çaykur’a 8 Yıl Aradan Sonra İlk İşçi Alımı

  1. hüseyin 02 Ocak 2017 at 21:45 #

    ben Çaykur işçisi Hüseyin korkmaz . Çaykurda 24 yıldır mevsimli işçi olarak çalışıyorum. Ama bize bu zamana kadar kadro verilmedi sizse daha yeni işe girenlere kadro verip eski işçilere ise yine mevsimlik olarak devam etsin diyorsunuz. Bu adaletsizlik sadece bana değil bütün işçilere yapılmıştır. Bu adaletsizliğin önlenmesini tüm işçi arkadaşlarım ve ben arz ediyoruz.

Bir Cevap Yazın