Çaykurdan-İşçi-Alımı-Açıklaması

Çaykurdan İşçi Alımı Açıklaması

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, kuruma 3 bin 500 işçi alımında hiçbir iltimas yapılmadığını belirten Sütlüoğlu kendisi de dahil hiç kimsenin, bir işçilik kontenjanının olmadığını belirtti. Sütlüoğlu, kura çekiminde çıkan kişilerin işe girmeye hak kazandığını ifade etti.

Sütlüoğlu, ÇAYKUR‘da düzenlediği basın toplantısında, 30 Ocak’ta başlayan işçi alım sürecinin dün itibarıyla tamamlandığını, süreç içerisinde İŞKUR mevzuatından dolayı bir ara kesintilerin oluştuğunu ama verimli şekilde tamamlandığı belirtti.

ÇAYKUR’un yıllarca alım evlerinden çayı taşırken sıkıntılar yaşadığını ifade eden Sütlüoğlu, “Yükleme ve boşaltma işçisi sıkıntısı çekiyorduk. Müteahhitlere yaptırıyor ve sıkıntılar bitmiyordu. Yükleme sıkıntısını ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirten Sütlüoğlu, kura çekimi işlemini tamamlayarak ihtiyaç duyulan elemanların işlemlerinin tamamlandığını ifade etti.

Sütlüoğlu, bunun dışında KPSS puanlarına göre alımların yapıldığına işaret ederek, en üst puandan aşağıya doğru alımlar yapıldığını belirtti. Sütlüoğlu, işe girmeyenlerin yerine yedeklerin alınacağını, bunun için 15 günlük süre olduğunu ifade etti. İşçi alımlarında hiçbir şekilde iltimas olmadığının altını çizen Sütlüoğlu, kendiside dahil hiç kimsenin, bir işçilik kontenjanının olmadığını, kura çekiminde çıkanların işe girmeye hak kazandığını belirtti.

, , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın