Cumhurbaşkanı’ndan-Açıklama-Geldi,-MEB-Sessiz

Cumhurbaşkanı’ndan Açıklama Geldi, MEB Sessiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 47 bin öğretmen alınacağını açıkladı ancak Milli Eğitim Bakanlığı sessizliğe gömüldü. Öğretmenler bakanlıktan bir tepki bekliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün bir ödül töreninde yaptığı açıklamada kendisine yöneltilen soru üzerine 47 bin öğretmen alınacağını duyurdu. Ak Parti iktidarı döneminde eğitimde yapılan iyileştirmelere dikkat çeken Erdoğan, artık 75 kişilik sınıflardan 15 kişilik sınıflara gelindiğini, eğitim kalitesinin yükseldiğini belirtti. Erdoğan, açıklamasının devamında bu yıl yine 47 bin öğretmen alınacağını söyledi.

Öte yandan, Ak Parti döneminde hiçbir zaman (önceki 15 binlik atamayla birlikte) 62 bin öğretmen ataması yapılmadı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın böyle yüksek sayıda bir atama için hazırlık yapıp yapmadığı bilinmiyor. Kulislerde Erdoğan’ın açıklamalarının yalnızca kadro ihdası anlamı taşıdığı ancak bu kadar büyük rakamda bir atama yapılmayacağı konuşuluyor. Öğretmen adayları ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın sessizliğini bozmasını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına netlik kazandırmasını bekliyor. Öngörüler Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen açığının bu yıl kapanamayacağı yönünde. Öğretmen adayları ise her şeye rağmen umutlarını korumaya devam ediyor.

 

, , , ,

2 Yorum Yapılmış Cumhurbaşkanı’ndan Açıklama Geldi, MEB Sessiz

  1. Fahri Yıldız 09 Mart 2015 at 09:14 #

    Nisan ataması gerekli ve yerinde bir uygulama olur,şu anda büyük bir birikim var,nisan ataması daha sonta atanacakların önünü açar, ayrıca yeni ders yılı için çok faydalı olacaktır.Seçim yatırımı olarak değil gerçek bir ihtiyaç diye yorumlanmalıdır.

  2. Can Yılmaz 06 Mart 2015 at 10:31 #

    47 bin kişilik atamayı eğitim yılı sonunda seçim için değil olması gereken tarihte ağustos ayın da yapıp ortadaki adaletsiz seçim yatırımını kaldırın. 1 ay yüzünden binlerce insana bu şans tanınmayacak. Adaletli ve vicdanlı yönetim.

Bir Cevap Yazın