Ders-Saatlerinde-Düzenleme-Yapılacak-mı

Ders Saatlerinde Düzenleme Yapılacak mı

Sendika Genel Merkezinden yapılan açıklamaya göre, öğretmenlerin söz konusu mağduriyetlerinin giderilmesi için ek göstergenin 3600’e yükseltilmesi, 15, 18 ve 20 olarak farklı farklı uygulanan aylık karşılığı ders saatlerinin ise eşitlenmesi gerektiği ifade edildi.
Aktif Eğitim-Sen Genel Merkezi teşkilatlarıyla birlikte öğretmenlerin özlük hakları ile ilgili taleplerinin hayata geçmesi için ülke genelinde bir dizi kampanya yapacaklarını ve bütün öğretmenlerden ilgili yerlere e-dilekçe göndererek kampanyaya destek vermelerini beklediklerini açıklamalarında dile getirdi.
Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi yönündeki talep ve önerilerini, resmi bir yazı ile başta MEB olmak üzere ilgili bakanlıklara ilettiklerini ifade etti.
Bahçe yaptığı açıklamalarının devamında, küreselleşen dünyada insan ve insan ilişkileri başarıyı doğrudan etkilerken teknolojik gelişmelerle birlikte eğitim anlayışı ve öğretmenin sorumlulukları da artmakta olduğunu, bir kamu görevi gören öğretmenlerin çağa ayak uydurma, yeni nesillere gereğince rol model olabilmesi için her geçen gün kendini geliştirmesi gerektiğini belirtti.
Bütün bunları yerine getirebilmesi için gerekli ihtiyaçları da günümüz şartlarında zamana bağlı olarak arttığını, gelecek nesilleri yetiştirme vazifesini üstlenmiş, itibarlı olmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacı olan, kariyer mesleği öğretmenlerin de ek göstergelerinin yükseltilmesi gerektiğini ifade etti.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın