Dershane-Öğretmenleri-Ne-Olacak

Dershane Öğretmenleri Ne Olacak

Tüm Türkiye’de 1 Eylül tarihinden itibaren dershane devrinin kapanacak olması hem lise öğrencilerini hem de öğretmenler düşündürüyor.

Tüm Türkiye’de eğitim sistemi ile alakalı yapılan devrim niteliğindeki değişiklik kapsamında 1 Eylül tarihinden itibaren dershanelerin kapatılacak olması lise öğrencilerini üniversite sınavına hazırlanma konusunda kara kara düşündürürken, dershane öğretmenlerini de iş istihdamı konusunda endişeli bir bekleyiş içerisine sokuyor.

Uzun süre gündemdeki yerini koruyan ve alınan karar ile birlikte 1 Eylül tarihinden itibaren kapatılacak olan dershanelerin özel okul ya da 12 yaş altındaki çocuklara eğitim veren etüt merkezi haline geleceği belirtilirken, dershanelerin yüzde 60’a yakınının özel okul olmak için başvuruda bulunduğu bildirildi.

Kaygılı olan öğrencileri biraz olsun rahatlatmak adına çözümler arayan okullar, günlük ders saatinin ardından öğrenciler için etütler ve hafta sonu kursları koyan okulla uygulamalarına devam ederken, özel okulların ise dershanelerin kapatılması ile birlikte boşta kalan öğretmenleri sözleşmeli olarak bünyesinde çalıştırmayı hedefliyor.

, , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın