Dershane-Öğretmenlerine-Kötü-Haber

Dershane Öğretmenlerine Kötü Haber

Dershanelerin kapatılmasına ilişkin alınan karar ile birlikte telaş içerisine giren dershane öğretmenlerine kötü haber geldi.

Dershanelerin kapatılmaya karar verilmesinin ardından 40 bin dershane öğretmeninin işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalmasının üzerine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershane öğretmenlerinin 6 yıl bir dershanede görev yapması halinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen olarak çalışmasına olanak tanınacağını açıklamıştı.

Ancak 17 Nisan 2015 tarihinde Resmi Gazete’ de yayımlanan Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ne göre meslekte 6 yılını dolduran dershane öğretmenlerinin tamamının Milli Eğitim Bakanlığı Bünyesine alınmayacağı öğretmenlerin boş kadrolara göre atanacağı açıklanmıştı.

40 bin öğretmenin tekrar işsizlik tehlikesiyle karşı karşıya kalmasının ardından Güvender Başkanı Eyüp Kılcı, dershane öğretenlerinin mağduriyetleri için hiçbir önlemin alınmadığını, bu durumun dershane öğretmenleri için oldukça üzücü olacağını belirtti.

Tüm özel eğitim kurumlarının dernek başkanı İbrahim Taşel, dershanelerde çalışan birçok öğretmenin Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine girmek istemeyeceği bunun sebebinin ise 4 yıl aynı yerde kalma zorunluluğu ve nereye atanacağını bilmeme korkusu olacağını belirtti.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın